logo sp


 

U srcu grada Tašmajdan. Kultno mesto svetskog plivačkog sporta. U njemu živi i trenira VK Beograd. Igrači, treneri, sportski radnici sa prepoznatljivim šmekom.

Kratka istorija vaterpolo kluba Beograd

Krajem sedamdesetih godina prošlog veka, grupa sportskih radnika sa Tašmajdana predvodjena Slavkom Njegovanom i Djordjem Makuljevićem - Makom osnovala je vaterpolo klub Beograd.

logo spOd 1978. klub je prvenstveno radio na stvaranju igračkog kadra iz svojih redova. Osamdesetih godina je osnovana jedna od prvih ženskih vaterpolo ekipa na ovim prostorima. Početkom devedesetih godina klub je ušao u prvu saveznu ligu i sa manjim izuzecima stalni je član prvoligaškog karavana. Uz veliki broj igrača iz redova naše vaterpolo škole i odredjen broj igrača sa strane je stekao afirmaciju u vaterpolo klubu Beograd. Najveće uspehe klub je ostvario u periodu 2007.-2009. kada je učestvovao u Len kupu i nalazio se u samom vrhu srpskog vaterpola. Veliki broj naših igrača je osvajač svetskih i evropskih omladinskih takmičenja. 2013. godine četiri nasa igrača su u redovima Crvene Zvezde osvojili Ligu Šampiona, braća Rašovic, Milićević i Eškert. U tom istom finalnom takmičenju trojica naših igrača su igrali za Partizan, Vukićević, Matović i Basara. 2014. godine Ligu sampiona je osvojila Barseloneta za koju su nastupali Ubović i Petković, takodje naši igrači. U finalnoj utakmici su nastupali u VK Radničkom, Popović, Ćirković i Basara, igrači koji su ponikli u našem klubu.

U prethodne nepune četiri decenije formiran je veliki broj igrača i trenera koji su ostavili zavidan trag u srpskom vaterpolu. U čitavom prethodnom periodu nas cilj je bio i ostao da pravimo ljude a ne igrače.

Pamti se:

  • 1978. Beograd je osnovan
  • 1988. Beograd je stabilan drugoligaš u velikoj Jugi
  • 1998. Beograd je stabilan prvoligaš
  • 2008. Beograd je učesnik Trofeja LEN

Beograd danas? Čine ga: stabilna uprava, kvalitetan stručni štab, preko 200 igrača u mladjim kategorijama, tim spreman da izbori igranje u Evropi...

Beograd je na pravom putu.

Škola plivanja - Ajkule sa Taša

POSTANITE I VI „AJKULE SA TAŠA“ !
Vaterpolo klub „Beograd“ vas poziva da dođete na bazen SC „Tašmajdan“ subotom i nedeljom od 9:00 časova na upis u vaterpolo školu kako bi naučili dobro da plivate i postanete dobri vaterpolisti i ljudi.
Čekaju vas iskusni licencirani vaterpolo treneri, klub sa 40 godina iskustva i renomea rada sa mlađim kategorijama i dobri uslovi na bazenima SC „Tašmajdan“.
Donosiocu ovog vaučera, omogućeno je dve nedelje besplatne obuke i treninga.
Dođite lično ili nas kontaktirajte svakog radnog dana od 18:00 – 20:00 časova na telefon 32 42 – 458 ili 069/108 08 89.
Napomena: prijavite se na vreme jer je broj korisnika ograničen !
Vaš vaterpolo klub „Beograd“

Kontakt

Adresa:
Ilije Garašanina 26
11000 Beograd, Srbija
Tel/Fax:+381 11 32 42 45
Mob:+381 69 108 08 89.
E-mail:beograd.vaterpoloklub@yahoo.com

Vesti – Vaterpolo savez Beograda

Vesti – Vaterpolo savez Beograda
© 2019 Vaterpolo klub Beograd. All Rights Reserved.